K√∂sz√∂ntj√ľk K√°lm√°nd k√∂zs√©g honlapj√°n

K√°lm√°nd k√∂zs√©g Rom√°nia √©szaki r√©sz√©n helyezkedik el, Szatm√°r megy√©ben, alig n√©h√°ny kil√≥m√©terre a rom√°n- magyar hat√°rvonalt√≥l. 4 km t√°vols√°gban tal√°lhat√≥ a legk√∂zelebbi v√°ros, Nagyk√°roly. A telep√ľl√©s tov√°bbi szomsz√©dai: Kaplony, Csan√°los, Luk√°csfalva √©s B√∂rvely. A 2002-es sz√©tv√°l√°s ut√°n a k√∂zs√©g lakoss√°ga 1418 lakos volt. Legnagyobb r√©sz√ľknek az anyanyelve a sv√°b volt, √Ķket k√∂vetik a r√≥mai katolikus vall√°s√ļ magyar anyanyelv√Ľek. A k√©t domin√°ns csoport mellett a telep√ľl√©sen √©lnek m√©g rom√°nok √©s rom√°k is. K√°lm√°nd k√∂zs√©g partneri kapcsolatokat igyekszik k√∂tni belf√∂ldi √©s k√ľlf√∂ldi telep√ľl√©sekkel egyar√°nt. Az elm√ļlt √©vekben m√°r tesv√©rtelep√ľl√©si kapcsolatokat alak√≠tott ki a k√∂vetkez√Ķ magyarorsz√°gi telep√ľl√©sekkel: B√°torligettel, M√©rkkel, Taktaszad√°val, √©s nem utols√≥ sorban V√°llajjal.

Nézze meg: Aktualitások

Tisztelt K√°lm√°ndi lakosok,

√Ėn√∂kh√∂z int√©zem szavaimat, amelyekkel megk√∂sz√∂n√∂m a k√∂zs√©g √©rdek√©be kifejtett tev√©kenys√©g√ľket. √Āldozatos munk√°juk n√©lk√ľl nem √°lln√°nk ott, ahol most vagyunk. Sokan √©vekkel ezelŇĎtt nem is tudt√°k, hogy l√©tezik K√°lm√°nd.
Most m√°r a megy√©ben, megy√©n k√≠v√ľl, orsz√°gos szinten, sŇĎt k√ľlf√∂ld√∂n is tudnak a l√©tez√©s√ľnkrŇĎl. Sokat seg√≠tett ebben a 2002-es sz√©tv√°l√°s, amikor t√∂bb mint √∂tven √©ves m√ļlt ut√°n √ļjra √∂n√°ll√≥ k√∂zs√©gk√©nt √©lj√ľk mindennapi √©let√ľnket.
T√∂bb nemzetis√©g is megf√©r b√©k√©sen ebben a kicsi √©szak-nyugat rom√°niai telep√ľl√©sen. Mindenkinek bar√°ti jobbot ny√ļjtva, munk√°val, r√°nk jellemzŇĎ √∂nzetlens√©ggel, hat√°rtalan szorgalommal, rendszeretettel kiv√≠vjuk az √©vsz√°zados m√ļlttal rendelkezŇĎ k√∂zs√©gek megbecs√ľl√©s√©t. Megint b√ľszke lehet a k√°lm√°ndi ember. Ezzel nem a m√ļltat akarom lej√°ratni, annak is megvoltak a megval√≥s√≠t√°sai, de idegen urak szolg√°j√°nak lenni nem a legkellemesebb √©rz√©s.
K√≠v√°nom, hogy a k√∂zs√©g tov√°bb fejlŇĎdj√∂n, mindny√°jan b√©kess√©gben, a gazdas√°gi v√°ls√°g ellen√©re j√≥l√©tben √©lj√ľnk.

Kálmánd község Polgármestere
KELLEMES KAR√ĀCSONYI √úNNEPEKET √ČS SIKEREKBEN GAZDAG BOLDOG √öJ √ČVET K√ćV√ĀNUNK !

Attachment