Fiatalok sporttevékenysége

Amint azt Belényi Gábort tornatanártól megtudtuk, virágzik a sportélet Kálmándon! Jelen pillanatban két csapattal foglalkozik, az egyik ezek közül a kálmándi kiscsapat, melynek 21 játékos a tagja! E csapat edzĹ‘i posztját 4 éve vette át! A játékosok születési éveik 1991 és 1996 között mozognak. A csapatnak heti három edzése van a kálmándi futballpályán, melyeknek a célja, hogy az idei bajnokságban az elsĹ‘ öt hely egyikét megszerezze! Folyamatosan fejlĹ‘dik a csapat, két évvel ezelĹ‘tt a 12. helyet mondhattuk magunkénak, a tavaly viszont már a 9. helyet foglaltuk el a bajnokságban!

A másik a kálmándi törpecsapat, melyre nagy hangsúly van fektetve, mivel ebböl alakul majd ki a késĹ‘bbi kiscsapat! E játékosok 1998 és 2005 között születtek! A csapat hetente három edzés tart, melybĹ‘l egy a kálmándi futballpályán zajlik, a másik kettĹ‘t a Meister Fenster szponzorizálásával a károlyi műfüves pályán tartják! A szállításukat a Szolomájer Alapítvány biztosítja a polgármesteri hivatallal együtt!

Atlétikában is nagyon szép eredményeket értek el az iskola diákjai az idĹ‘k során, akiket szintén Belényi Gábor készítette fel!Az eddigi években az atlétika bajnokság megyei szakaszán a dobogós helyeken általában kálmándiak is helyet foglaltak!Mivel az idéntĹ‘l megváltoztak a szabályok és csapatok vehetnek rész e versenyeken ezért jelenleg az atlétika csapatnak 5 fiú és 5 lány a tagja! 

Kézilabda csapat is megtalálható a fiatalok körében, de ez inkább idĹ‘szakos, mivel csak iskolakezdéstĹ‘l edzenek, és ha a tanévnek vége akkor az ö edzéseiknek is vége szakad!De ennek ellenére jól szerepelnek a bajnokságokban!

Tetratlon Országos Bajnokság
2009 áprilisában Poósz Henriette részt vett a Tetratlon Országos Bajnokságon.
Kitartó munkával és Belényi Gábor tornatanár felkészitésével megyei szinten elsĹ‘ helyet ért el, ennek eredményeképp részt vehett az országos bajnokságon is, ahol 43 versenyzĹ‘ közül 21. helyzést ért el.
Büszkék lehetünk rá, hogy képviselte falunkat egy ilyen jeles eseményen, és további sok sikert kivánunk abban, hogy továbbra is hasonló vagy még jobb eredményeket érjen el.

 Sok sikert kívánunk a fiataloknak és csak így tovább!!:D

Belényi Gábor, tornatanár: