Egyházi Intézmények

Szőlőkápolna
A szőlőkápolnát a Szőlőbirtokosok építették a püspök engedélyével mely 1902-ben át lett építve. A kápolna Szent János és Pál vértanuk kápolnája.

Temető kápolna, ravatalozó
A temető közepén impozáns, szép kápolna áll. A kápolnát 1910-ben Soltész Imre akkori plébános építtette.


1997-ben Tyukodi Antal plébános tervei alapján a kálmándiak ravatalozót építettek.


A kápolna előtt található Hősök Emlékműve melynek a kápolna felé eső oldalán az első világháború hőseinek névsorát találhatjuk az utca felé eső oldalon a második világháború valamint a deportálta és elhurcoltak halottjainak névsorát olvashatjuk.


 


Templom
A jelenlegi templom építését 1865 március 29-én kezdték az alapkő megáldásával.A munkálatok annyira jól haladtak hogy az év végére már idéglenesen használatba lehetett venni a templomot.1866-ban már csak a templombelső felszerelésén munkálkodtak. A templomot Szent Anna ünnepén szentelték fel.

.

 


A közösségi házat 2004-ben kezdték el felépíteni. A munkálatokat Dr. Szolomayer József támogatta valamit sokat segített a Polgármesteri Hivatal és további magánszemélyek. 2005 június 12-én volt az ünnepélyes felavatása a felépült Lelkipásztori Közösségi és Ifjúsági Háznak, ahol személyesen jelen volt Dr. Szolomayer József is. A régi plébániát 1804-ben építették mely három szobából állt. Ez 1862-ben leégett, majd újraépítették és kibővítették. Az idők folyamán többször felújították majd 1977-ben lebontották és 1978-ban megépítették a jelenlegi plébániát.